Phil Spencer “All in” op Xbox Studios herziet oude eigen IP

Phil Spencer “All in” op Xbox Studios herziet oude eigen IP

Phil Spencer wil heel graag dat iemand binnen Xbox Game Studios een nieuwe Hexen-game maakt. Ten eerste droeg hij eerder dit jaar een Hexen-t-shirt tijdens de Xbox Games Showcase. Nu noemt hij Hexen keer op keer als een franchise waarvan hij wil dat iemand binnen Xbox deze op de een of andere manier opnieuw bezoekt. Maar zoals Spencer opmerkt, is dat alleen toegestaan ​​als het team dat het doet er echt gepassioneerd over is – of over welke andere oudere franchise dan ook die ze uit de Xbox-catalogus kiezen om te updaten.

door praten De officiële podcast van XboxSpencer sprak over de strategie van het bedrijf voor de manier waarop het zijn IP-catalogus aan zijn eigen ontwikkelingsstudio’s toewijst, en stelde geruststellend dat Xbox er niet is om iemand te dwingen oude franchises nieuw leven in te blazen waar ze niet om geven. Hij zei dat hij regelmatig Xbox-teams ontmoet om te ontdekken waar ze gepassioneerd over zijn, en dat hij teams graag in de Xbox Store laat zoeken naar franchises waarin ze persoonlijk geïnteresseerd zijn.

“Ik denk niet dat een team dat werkt aan iets waar ze niet gepassioneerd over zijn, tot de beste resultaten leidt”, zei Spencer. “Dus ik heb misschien een lijst met dingen uit mijn herinneringen en geschiedenis die ik graag weer werkelijkheid wil zien worden. Iedereen zou dat doen.”

“Als ik alleen aan de Activision-Blizzard-King denk, niet alleen aan de Activision-Blizzard-King, voeg dan Bethesda toe, voeg de geschiedenis van Xbox, Rare toe… het aantal franchises dat we nu in onze portfolio hebben, is nogal inspirerend ‘Het is beangstigend’, heb ik het gevoel. We moeten goede beheerders zijn van de inhoud die we aanraken. Dit zijn herinneringen voor mensen op verschillende platforms, verschillende decennia, en ik wil ervoor zorgen dat wanneer we teruggaan en iets opnieuw bekijken, we dat met volle kracht doen – een gepassioneerd team dat ergens aan wil werken en een verschil wil maken, niet maak gewoon iets voor financieel gewin of maak iets voor een PR-aankondiging. Geen levering.”

READ  Wat is een "niet-ondersteund" Android-apparaat?

Spencer vervolgde met te zeggen dat Game Pass een handige manier is om franchises opnieuw te bekijken die misschien wat liefde verdienen, maar niet noodzakelijkerwijs iets intensers rechtvaardigen. Hij gaf toe dat hij denkt dat hoewel Xbox “goed werk heeft geleverd” gezien zijn oudere franchises, het “geen A+ werk heeft gedaan”, en hoopt dat in de toekomst recht te zetten met Game Pass en door middel van volwaardige nieuwe projecten.

Dit is ook niet de eerste keer dat Spencer over dit onderwerp spreekt. Sterker nog, de Xbox-baas lijkt heel graag studio’s aan te moedigen om in de kluis van Xbox naar goud te graven, vooral als dat goud Raven Software FPS Hexen uit 1995 is, dat Xbox nu bezit. “Als teams terug willen gaan en een aantal dingen die we hebben willen heroverwegen en zich daar volledig op willen concentreren, zal ik me daarop concentreren”, bevestigde hij tijdens de podcast van vandaag. In hetzelfde interview benadrukte hij ook “100% pariteit” voor Call of Duty op alle platforms, en legde hij uit waarom er nog geen grote Activision-games op Game Pass staan ​​nu de overname officieel is afgerond.

Waar zouden Spencer en zijn collega’s nog meer in geïnteresseerd kunnen zijn? Op de Tokyo Game Show zei Spencer dat hij graag zou zien dat MechAssault nieuw leven wordt ingeblazen. Ondertussen zei mede-Xbox-directeur Sarah Bond dat ze op de hoogte was van verzoeken van fans om een ​​heropleving van Blizzard’s StarCraft-serie, en vroeg ze zich hardop af of de geliefde real-time strategieserie een comeback zou kunnen maken.

READ  Waarom draadloze providers iPhone 14s gratis kunnen geven

Zodra Microsoft aankondigde dat het Activision Blizzard had gekocht, vinkten fans hun verlanglijstjes voor nieuw leven ingeblazen games af. De slapende Guitar Hero-serie van Activision was een populair signaal voor een revival, net als Tony Hawk’s Pro Skater.

Maar ondanks dat alles schreeuwt Spencer luid en duidelijk dat hij “geïnteresseerd” is in het opnieuw bekijken van klassieke Xbox-games, vooral als het Hexen is. Laten we hem alsjeblieft een nieuw Hexen-speelgoed laten zien, zodat de man kan uitrusten.

Rebecca Valentine is een senior verslaggever bij IGN. Heb je een verhaaltip? Stuur het naar [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *