Rajasthan op weg naar constitutionele crisis: BJP na ontmoeting met gouverneur

Een Rajasthan BJP-delegatie heeft vandaag gouverneur Kalraj Mishra ontmoet

Jaipur:

De regering van Ashok Gehlot in Rajasthan is op weg naar een ‘constitutionele crisis’, beweerde de BJP zaterdagavond, minuten nadat een delegatie van twaalf leden gouverneur Kalraj Mishra had ontmoet, zogenaamd om de coronaviruscrisis in de staat te bespreken.

Het toespreken van verslaggevers na de bijeenkomst Rajasthan, BJP-chef Satish Poonia en andere BJP-leiders, sloegen op naar Chief Minister Ashok Gehlot en het Congres, beschuldigden hen van theater en beletten de gouverneur zijn grondwettelijke plicht te vervullen.

“Er is een procedure die moet worden gevolgd voor het bijeenroepen van een Assembly-sessie, maar de Raj Bhavan is gemaakt als theater voor een sit-in. Klopt dat? Ze schenden de epidemiewet”, zei Poonia, die de delegatie leidde, en voegde toe , “We hebben de gouverneur gevraagd dat de focus moet liggen op het coronavirus. Het is in Rajasthan uit de hand gelopen”.

Er zijn meer dan 34.000 bevestigde COVID-19-gevallen in de staat, waarvan ongeveer 9.000 actieve gevallen.

“Dit is geen manier om een ​​Assembly-sessie te eisen. Je kunt de Raj Bhavan niet verzamelen (piket). Je kunt geen Dharna’s (protesten) geven en een Assembly-sessie eisen,” Ashok Katariya, een Uttar Pradesh BJP-leider die deel uitmaakte van de delegatie, zei.

‘Het kabinet heeft het recht om een ​​assemblagesessie te vragen, maar u moet daarvoor redenen geven. Het congres geeft geen redenen om de assemblee te bellen’, voegde de heer Katariya toe.

“De Raj Bhavan heeft CRPF (centrale reserve-politie) nodig als veiligheid”, zei hij ook, in navolging van de eisen die vorige week werden gesteld door partijgenoot Gulab Chand Kataria, die ook leider van de oppositie is.

READ  Rick and Morty debuteert met nieuwe PlayStation 5-promotie

Rajendra Singh Rathore, vice-leider van de oppositie in Rajasthan, zei: “Deze regering is op weg naar een constitutionele crisis”.

De heer Gehlot dringt sinds donderdag op een vergadering van de Vergadering aan tijdens hoorzittingen in het Rajasthan High Court en het Supreme Court over verzoekschriften van de ontslagen voormalige plaatsvervanger Sachin Pilot.

Dit was nadat de heer Pilot en zijn kamp een tijdelijk uitstel hadden gekregen – ze kunnen niet worden gediskwalificeerd totdat er een beslissing is genomen over de grotere constitutionele kwestie van de bevoegdheden van de spreker.

Vrijdag protesteerden de heer Gehlot en de MLA’s die hem trouw waren, buiten de officiële residentie van de heer Mishra nadat hun verzoek om een ​​vergadering van de vergadering die maandag begon, werd afgewezen.

De heer Gehlot beschuldigde de gouverneur ervan de Vergadering te hebben vertraagd omdat hij “onder druk” staat om zijn krachttest stop te zetten, en hield een nachtelijke kabinetsvergadering om het voorstel van de assemblagesessie te herzien.

De heer Gehlot wil de Vergadering houden om zijn meerderheid te bewijzen. Als hij wint, kan er de komende zes maanden geen truststem worden uitgebracht.

Het congres heeft een kleine voorsprong op de oppositie en is slechts één voorbij de meerderheid van 101 in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering.

Team Pilot claimt de steun van 30 MLA’s, maar tot nu toe wijst het bewijs op slechts 19. De BJP heeft er 72. Met inbegrip van kleinere partijen en onafhankelijke leden heeft de oppositie momenteel 97.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *