Sony waarschuwt dat het smalle aanbod van de PS5 tot volgend jaar zal worden uitgebreid

Sony Group Corp. heeft een groep analisten gewaarschuwd dat de PlayStation 5 tot 2022 schaars zal blijven, wat aangeeft dat het bedrijf beperkt zal zijn in zijn vermogen om de verkoopdoelstellingen voor de nieuwste gameconsole te verhogen.

Hoewel het Japanse conglomeraat eind april financiële resultaten rapporteerde, zei het dat het op 31 maart 7,8 miljoen console-eenheden had verkocht. Beoogt In het lopende boekjaar zijn er minstens 14,8 miljoen verkocht. Dat zou het tempo moeten houden om het populaire PlayStation 4-nummer te evenaren, dat tot nu toe meer dan 115,9 miljoen exemplaren heeft verkocht.

In een samenvatting na deze resultaten vertelde Sony analisten dat het moeilijk is om de sterke vraag bij te houden. De PS5 is sinds de lancering in november moeilijk op voorraad te vinden, deels vanwege een tekort aan componenten zoals halfgeleiders, en het bedrijf heeft geen officiële schatting gegeven van wanneer het verwacht dat het scherm weer normaal zal worden.

“Ik denk niet dat de vraag dit jaar afneemt, en zelfs als we volgend jaar meer hardware veiligstellen en veel PlayStation 5-eenheden produceren, zal onze show de vraag niet kunnen inhalen”, zei Chief Financial Officer Hiroki Tutoki op de briefing, volgens verschillende aanwezigen, die vroegen om niet genoemd te worden omdat het niet openbaar was.

Een woordvoerder van Sony weigerde commentaar te geven.

Zei Sony U koopt het terug reiken naar 200 miljard yen ($ 1,8 miljard) van zijn aandelen, na de aankondiging van winst voor het kwartaal van maart, die lager was dan de schattingen van analisten. Het verwachtte dat de bedrijfswinst in het huidige boekjaar met ongeveer 4% zou dalen, maar analisten dachten na of het bedrijf de conservatieve verwachtingen zou kunnen overtreffen met behulp van de sterke vraag naar nieuwe consoles en games.

READ  Michael Shannon voegt zich bij de cast van 'Nine Perfect Strangers' van Hulu
More from Madison Garrett

Wat gebeurt er als 50 wolven vechten terwijl ze de laatste Valhaim-kop huilen?

Je kunt wolven temmen en grootbrengen in het overlevingsspel van Vikingen ValhaimEn,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *