Spurs zijn op zoek naar een boycotovereenkomst om thuis in Austin te kunnen blijven spelen

Spurs zijn op zoek naar een boycotovereenkomst om thuis in Austin te kunnen blijven spelen

De San Antonio Spurs speelden eerder deze maand twee uitverkochte wedstrijden in Austin. Nu vragen ze de districtscommissarissen van Bexar om het team toe te staan ​​terug te keren naar D.C. voor twee thuiswedstrijden – en een derde in het buitenland te organiseren – in elk van de volgende twee seizoenen van de club.

De commissarissen hebben de macht om ja of nee te zeggen, omdat de provincie eigenaar is van het thuisveld van de Spurs, het AT&T Center, en een niet-transferovereenkomst heeft met de club die limieten stelt aan het aantal wedstrijden dat het buiten de East Side kan organiseren. locatie.

Op dinsdag zal de vijfkoppige Commissioners’ Court stemmen over de verlenging van een amendement op de niet-transferovereenkomst waardoor Spurs dit seizoen twee thuiswedstrijden in Austin mag spelen, een in Mexico City en de andere in de Alamodome.

Spurs Sports & Entertainment, de eigenaar van het team, wil toestemming om twee thuiswedstrijden te organiseren op alternatieve locaties binnen 160 kilometer van het AT&T Center, en één buiten de Verenigde Staten.

De Spurs speelden in december ook een thuiswedstrijd in Mexico-Stad en willen de komende twee seizoenen mogelijk terugkeren naar de Mexicaanse hoofdstad.

De geboorteplaats van de Spurs is een van de kleinste en armste markten in de NBA. San Antonio heeft veel minder Fortune 500-hoofdkantoren dan bijvoorbeeld Dallas of New York, waardoor het moeilijk is om duurdere bedrijfssuites en seizoenskaarten voor goede plaatsen in het AT&T Center te verkopen.

Daarom wil SS&E zijn schare fans uitbreiden van Mexico naar het Austin-metrogebied, een stap die San Antonio-fans zorgen baart dat het team voorbestemd is om te verhuizen naar de rijkere, flitsendere stad aan de Interstate 35.

Maar Spurs-functionarissen hebben herhaaldelijk gezegd dat ze toegewijd zijn aan San Antonio, en meer fans binnenhalen – en meer inkomsten – zal de club financieel stabieler maken.

READ  Duel Bottas en Verstappen snelste in ronde simpelweg "games spelen"

En ze houden van Austin.

“We wonen hier in deze regio, helemaal vanuit Mexico hier, en we willen die ervaring die we hadden met Spurs naar een andere regio verspreiden, en daarvoor moeten we ons best doen”, vertelde coach Gregg Popovich aan verslaggevers. vooruitlopend op de wedstrijd van Spurs tegen Portland op 6 april.Pionier in het Moody Center aan de Universiteit van Texas.” En ik denk dat we dat elk jaar zullen doen. nu. Ik denk het niet, ik weet het, en dat is het begin ervan.”

De huurovereenkomst die de Spurs hebben met de provincie schrijft voor dat ze elk seizoen op twee na alle thuiswedstrijden in het AT&T Center moeten spelen. Maar de commissarissen van Bexar County keurden afgelopen mei een plan goed waardoor de club dit seizoen vier thuiswedstrijden buiten het AT&T Center zou kunnen spelen.

Op ExpressNews.com: Vijf brandende vragen voor Tottenham in het laagseizoen

Ambtenaren van de provincie beschreven de deal als een proefprogramma van een jaar.

Het verzoek van Spurs vorig jaar om thuiswedstrijden elders te spelen, kwam nadat de club voor het derde achtereenvolgende seizoen de play-offs miste en qua thuisbezoek aan de onderkant van de NBA eindigde. Dit jaar slaagde het team er opnieuw niet in om de play-offs te bereiken.

Het verzoek baarde de commissarissen en de toenmalige rechter in Bexar County, Nelson Wolf, zorgen.

Austin tech-miljardair Michael Dell en Sixth Street Partners, een in San Francisco gevestigde private equity-firma, werden afgelopen zomer investeerders in de Spurs. Tegelijkertijd kocht het team 11 van de bestaande 22 investeerders uit, waardoor het lokale eigendom afnam. Dus de provinciale leiders twijfelden al aan de toewijding van de club aan San Antonio – en of het Austin als een potentieel nieuw thuis bekeek – toen het management van de Spurs hun bod deed op de thuiswedstrijd.

READ  Indore Egg Sellers-winkelwagen omvergeworpen naar verluidt meer dan Rs 100 steekpenningen

Wolfe en de vier gerechtscommissarissen bespraken de motie aanvankelijk in besloten bestuursvergadering, en machtigden vervolgens het districtspersoneel om een ​​wijziging op te stellen van Speer’s no-move-overeenkomst voor alternatieve games – nauwelijks. De stemming was 3-2.

Maar twee weken later kalmeerde Spurs-president Peter J. Holt de rechtbank en beloofde hij persoonlijk het team in San Antonio te houden. Hij deed dezelfde belofte in een openbare brief aan Tottenham-fans. De commissarissen steunden de contractwijziging met 4 tegen 1 stemmen.

Commissaris Tommy Calvert, wiens district het district omvat, zei dat hij tegen had gestemd omdat hij had gehoord van fans die erop stonden dat de Spurs thuiswedstrijden in het AT&T Center zouden houden.

Van zijn kant vertelde Wolf in augustus aan Express-News dat Holts belofte hem geruststelde.

“Nooit in de 50 jaar dat ik met dit spul aan het rotzooien ben, heb ik een teameigenaar een meer enthousiaste uitspraak zien doen”, zei hij.

Volgens de niet-transferovereenkomst met Spurs kan de provincie, als het team verhuist, een schadevergoeding toekennen, variërend van $ 130 miljoen dit seizoen tot $ 76 miljoen in 2031-32.

Op ExpressNews.com: Tottenham Hotspur Voorspellingen – Wie blijft en wie gaat?

Met de wijziging van kracht, organiseerden de Spurs Miami in december in hun eerste NBA-wedstrijd in Mexico-Stad sinds 2019 en wonnen ze met 115-111. Ze verloren van Golden State, 144-113, tijdens de 50th Anniversary Showdown op 13 januari. Die wedstrijd brak het bezoekersrecord van de competitie met 68.323 fans die de Alamodome vulden, waar het team speelde tijdens zijn eerste kampioensseizoen in 1999.

READ  Masahiro Sakurai rondt zijn nieuwste YouTube-video af om zich opnieuw te concentreren op de ontwikkeling van de game

In Austin versloegen de Spurs Portland op 6 april in het Moody Center en verloren vervolgens met 151-131 van Minnesota op 8 april.

Bexar County Rechter Peter Sakai, die aan een rolstoel gebonden is na een knieoperatie, woonde de wedstrijd van 6 april bij en diende een gezamenlijke resolutie in om het evenement te vieren met Travis County Rechter Andy Brown. Sakai poseerde voor een foto met R.C. Buford, CEO van Brown en Tottenham, voor een foto die op sociale media circuleerde.

Spurs-functionarissen hebben ook de mogelijkheid overwogen om in San Marcos of Monterrey, Mexico te spelen, hoewel het niet zeker is of die steden locaties hebben die kunnen worden aangepast aan de NBA-normen.

Het verzoek van het team van vorig jaar leidde tot nieuwe gesprekken over ontwikkeling rond de arena, zoals hotels, restaurants en woningen, evenals de verfraaiing van de nabijgelegen Salado Creek. Spurs en de provincie bespraken ook toekomstige verkeersverbeteringen in de buurt van de arena, waaronder een spoortunnel van naar schatting $ 50 miljoen in Houston Street en een uitbreiding van de AT&T Center Parkway ter waarde van $ 7 miljoen.

Van kiezers kan op een dag worden verlangd dat ze een plaatsbelasting subsidiëren om verbeteringen aan het gebied aan te brengen, vergelijkbaar met die waarmee ze in 1999, na het eerste kampioenschap van het team, zijn overeengekomen om voor de arena te betalen, zei Calvert.

De Spurs wonnen de NBA-titels in 2003, 2005, 2007 en 2014.

Een woordvoerder van Spurs weigerde commentaar te geven op extra thuiswedstrijden die de club elders wil organiseren.

Schrijver Tom Orsborne heeft bijgedragen aan dit verhaal.

[email protected]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *