Tech-UGA hoepelspel voor heren komt in gevaar als schema’s samenkomen

“Er zullen dingen zijn waar we geen controle over hebben,” zei Pastner.

Mocht het uitblijven, dan zou het het lot volgen van de Tech-UGA-voetbalwedstrijd, die ook sinds 1925 jaarlijks werd gespeeld, totdat het besluit van de SEC om een ​​alleen-conferentie-schema te spelen, leidde tot de annulering voor dit seizoen.

Fortner zei dat ze hoopvol is dat haar team in staat zal zijn om UGA te spelen, waarmee ze een serie verlengt die regelmatig wordt gespeeld sinds het seizoen 1974-75 en jaarlijks sinds het seizoen 1998-99.

Beide teams proberen ook datums vast te leggen voor andere games terwijl ze te maken hebben met andere beperkingen – de laatste examenperiode van Tech is 1-8 december, er is een door de NCAA verplicht driedaags venster rond Kerstmis wanneer spelers vrij moeten zijn en beide teams mag in december ACC-spellen spelen.

De laatste hindernis zal waarschijnlijk de thuiswedstrijd van de Tech-mannen op 16 december tegen Georgia State, de eerste van een serie met drie games met de Panthers, voorkomen, aangezien Pastner zei dat Tech die dag mogelijk een ACC-game speelt. Tech en Georgia State hebben elkaar sinds december 2008 niet meer ontmoet in het reguliere seizoen.

“Je kunt gewoon geen wedstrijd plannen als je die dag een ACC-wedstrijd hebt”, zei Pastner. “Je kunt ook geen wedstrijd plannen als je de volgende dag een ACC-wedstrijd hebt.”

Tech zal ook niet spelen op het uitnodigingsevenement waarin het Stanford in New York zou spelen. De Hall of Fame Invitational is verhuisd naar Connecticut, maar de Jackets passeren. Pastner zei dat het team niet zal vliegen voor een niet-conferentiespel, tenzij het voor de ACC-Big Ten Challenge is, een beslissing die zowel om budgettaire als om gezondheidsredenen is genomen. De ACC-Big Ten Challenge zal waarschijnlijk van begin tot half december worden gespeeld, maar er is geen locatie of tegenstander vastgesteld. De Jackets speelden vorig jaar thuis Nebraska en verloren met 73-56 van de Cornhuskers.

READ  Michael Shannon voegt zich bij de cast van 'Nine Perfect Strangers' van Hulu

De verwachte wedstrijd van Tech tegen Kentucky, oorspronkelijk gepland voor 27 november in de State Farm Arena, wordt verplaatst naar 6 december, zei evenementorganisator Chris Williams.

Naarmate wedstrijden samenkomen, is een vraag die boven beide coaches en alle universiteitsbasketbal opdoet, hoeveel van die wedstrijden – samen met de competitiewedstrijden die volgen – daadwerkelijk zullen worden gespeeld.

De reden hiervoor is de NCAA-richtlijn over basketbal met betrekking tot COVID-19-tests. Het advies stelt dat als een speler of personeelslid met regelmatige, directe toegang tot het team positief test, “scholen moeten overwegen” een 14-daagse quarantaine voor het hele team en essentieel personeel.

Verder, als team A tegen team B speelt en een speler van team B wordt gevonden nadat de wedstrijd positief is getest, dan moeten beide teams in quarantaine worden geplaatst, volgens de richtlijnen van de CDC. Op dit moment wordt het niet als een optie beschouwd om teams in staat te stellen quarantaine te “testen” met negatieve tests.

Mocht dat protocol van kracht blijven, dan is het niet alleen een onderbreking van 14 dagen, zoals Pastner het ziet, maar meer als 21 dagen, omdat teams hun conditioneringsbasis moeten herwinnen en oefenen voordat ze weer kunnen spelen. 21 dagen buitenspel staan ​​zou kunnen betekenen dat er vijf wedstrijden uit het raam komen, misschien omdat een enkele tegenstander positief testte.

Voor dit seizoen heeft de NCAA een regel ingesteld dat een team minimaal 13 wedstrijden moet spelen om in aanmerking te komen voor het NCAA-toernooi. Er was reden om de lat zo laag te leggen.

“Het is een reële mogelijkheid dat het voor veel teams moeilijk zal worden om 13 wedstrijden te spelen”, zei Pastner.

READ  CDC zal de richtlijnen voor heropening van scholen niet herzien ondanks kritiek van Trump

Het potentieel voor een negatieve test om een ​​seizoen in chaos te gooien, heeft een schrikbeeld geworpen over de voorbereidingen en planning van de teams, terwijl Pastner en Fortner proberen niet-conferentieschema’s samen te stellen die de capaciteiten van hun teams testen, maar die hen ook de beste kans om COVID-19 te vermijden.

‘Het is een geest,’ zei Pastner. “Je kunt er alles aan doen om dit te verzachten, maar het komt eigenlijk neer op geluk. Je kunt alles doen, maar het toch krijgen. “

Als zodanig is het bevestigen van het testprotocol van potentiële tegenstanders niets om over het hoofd te zien. Hoewel het niet zeker is of er een ACC / Big Ten-uitdaging voor vrouwen zal zijn – zoals er zal zijn voor de mannen – had Fortner de hoop dat de serie gedeeltelijk zou worden gespeeld, omdat het testprotocol van de Big Ten waarschijnlijk net zo streng zal zijn als het ACC’s.

“Het kan me niet schelen of we tegen de Los Angeles Lakers spelen”, zei Pastner. “Wie we ook spelen, ze zullen moeten voldoen aan de medische protocollen van ACC en Georgia Tech.”

Pastner zei dat hij ook probeert het niet-conferentieschema zo op te bouwen dat het gemakkelijker zal zijn om vervangende of inhaalwedstrijden te spelen indien nodig.

“Dat is het belangrijkste, je moet je voorbereiden op annuleringen dit jaar”, zei hij. “Heeft u geopende vensters om games naar toe te verplaatsen voor het geval games worden geannuleerd?”

More from Madison Garrett

Georgia Tech zegt geen bumperkleven voor game vs Louisville

Georgia Tech zegt dat een verbod op bumperkleven van kracht blijft voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *