Test: All-season banden maat 235/55 R17

Van de noordkaap over de besneeuwde Alpenpassen tot aan de zonnige Italiaanse kust, hoe mooi kan het zijn? Elk seizoen mobiel zijn, zonder na te hoeven denken of u wel de juiste banden in uw stacaravan heeft. Niet alleen in de wereld van personenauto’s kiezen steeds meer mensen voor all-season banden. Steeds meer pick-uptruckchauffeurs en kampeerders die het hele seizoen op pad gaan, wenden zich tot deze allrounders. Andere voordelen, behalve dat je je op elk moment kunt verplaatsen, liggen voor de hand: je hoeft geen banden te wisselen in de lente en de herfst. Het geld dat je bespaart omdat je geen tweede set wielen nodig hebt, kan mooi bijdragen aan je reisbudget voor de volgende reis. Dit klinkt als een goede oplossing en dat is het ook, mits je de juiste banden kiest. Niet alle fabrikanten slagen even goed in de divisies die nodig zijn om goede all-weather prestaties te leveren, zoals blijkt uit deze test met twaalf all-season banden in de maat 235/55 R17, die in dit geval worden gebruikt in de Volkswagen T6. In dertien proefstukken moeten ze het opnemen tegen een zomer- en winterband. Uiteraard hebben alle kandidaten het Alpine- of sneeuwvloksymbool in reliëf op de zijwand, wat aangeeft dat het volgens de wet volledige winterbanden zijn. Zelfs vergeleken met volledige winterbanden, hebben de meeste kandidaten een zeer goed karakter op ijs en sneeuw. Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie hierover en ziet u hoe de testdeelnemers presteerden op nat en droog wegdek.

natte greep

U hoeft zich geen zorgen te maken over ijzige oversteekplaatsen of gladde hellingen op de door het seizoen geteste banden. Alle twaalf kandidaten bieden goede grip en blijken betrouwbare metgezellen op sneeuw en ijs.

READ  e-book vol advies en inzichten van 22 marketingexperts

nat remmen

Bij het remmen kan een zomerband zich van zijn superieure kant laten zien. De loopvlakken van all-season banden hebben meer oneffenheden, maar stoppen hooguit een voertuiglengte later nog steeds.

Rijgedrag op een droge weg

All-season bandentest 235 55 R17 droog

Met de wendbare allroundbanden van Goodyear en Hankook zijn zomerbanden niet nodig. Met de geel gemarkeerde kandidaten reageerde de testauto daarentegen wat squishy op stuurcommando’s.

Conclusie

All-season banden zijn een ideale reisgenoot, vooral voor kleine en middelgrote woningen. In een directe vergelijking met zomer- en winterbanden komen modellen met de beoordeling “perfect” of “goed” niet veel te kort. Dit betekent dat niets een reis onder alle weersomstandigheden met slechts één set banden in de weg staat. De top vijf in deze test zijn:

  1. Michelin Cross Climate 2
  2. Pirelli Cinturato All Season SF 2
  3. Goodyear Vector 4 seizoenen Gen-3
  4. Continentaal AllSeasonContact
  5. Maxxis Premitra All Season AP3 SUV

Uitgebreide resultaten en grafieken

Alle resultaten worden ook weergegeven in grafieken, evenals een overzicht van alle banden en hun prestaties. We kunnen het niet op de webpagina tonen, maar u vindt het in een PDF die u op deze pagina kunt downloaden.

prijsvergelijking

Met onze AutoWeek bandenprijsvergelijking geven we je een gebruiksvriendelijke tool om de beste deals voor zomerbanden te vinden. De prijsvergelijker geeft momenteel een overzicht van het gehele aanbod van 16 verschillende bandenleveranciers. Hier zijn ook de resultaten Alle bandentesten van de afgelopen 9 jaar.

Lees verder?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maakt u eenmalig een AutoWeek account aan, waarna u onbeperkt data uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

READ  Voor snel internet moet Ziggo de analoge radio doden

Inloggen
of
Register

Het volledige artikel is gratis te downloaden. Het artikel wordt gepresenteerd in
Pdf
verschijning.

downloaden

More from Madison Garrett
Chromecast met Google TV krijgt Android 12-update
Goed nieuws voor Chromecast-gebruikers met Google TV: Android 12-update is nu beschikbaar!...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *