Waarom is Ted Cruz zo boos over de nieuwe energiebesparende modus van Xbox?

Er is een verrassend nieuw gespreksonderwerp voor conservatieve Amerikaanse media en politici: Xbox. En op maandag een Amerikaanse senator en voormalig presidentskandidaat Chirp Ted Cruz (R-TX), “Eerst de gasfornuizen, dan je koffie, nu zitten ze achter de Xbox aan”, verwijzend naar een artikel op het rechtse Blaze News. Binnen enkele uren een lid van de Freedom Caucus Rep. Troy Niles (R-TX) parafraseerde de tweet van Cruz (wapens gooien om het wat spannender te maken); Fox nieuws publiceerde een artikel met de titel “De brigade wordt wakker na videogames”; en een Vos en vrienden De gastheer zei: “Ze zitten achter de kinderen aan!”

Wat beoefenden deze culturele strijders? a Nieuwe “koolstofbewuste” energiebesparende modus Microsoft rolt het uit voor Xbox-consoles, samen met enkele wijzigingen in hun standaardinstellingen met als doel hun impact op het milieu te verminderen.

Waarom besloten conservatieven plotseling om zich op de Xbox te richten?

Er is nooit een goed antwoord op dit soort vragen, hoewel het Xbox-nieuws (dat twee weken geleden uitkwam) past in een verhaal dat rechts heeft opgebouwd rond progressieve krachten die persoonlijke gemakken en gemakken proberen te beperken in het klimaat, hints de tweet van Cruz. ramp. De afgelopen weken hebben de media en rechtse commentatoren hiervan geprofiteerd Een academische studie over de ecologische voetafdruk van koffie en verder Regelgevende zorgen over de impact van gasfornuizen op de volksgezondheid. Het aanvallen van de nieuwe groene instellingen van Microsoft is een goede manier om het onderwerp trending te houden, versierd met herkenbare branding en een jeugdige aantrekkingskracht op het publiek.

READ  Xbox blijft me afmelden bij YouTube

ook, Cruz staat bekend als een beetje een gamerwat zijn behandeling van dit onderwerp kan helpen verklaren.

Wat doet de Carbon Aware-modus?

“CO2-bewust” zijn betekent dat je Xbox, zolang hij een internetverbinding heeft, zal tweaken wanneer hij wordt bijgewerkt en gedownload naar tijden waarop je lokale elektriciteitsnet de meeste hernieuwbare energie gebruikt en minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Bepaal de juiste tijd door online regionale koolstofintensiteitsgegevens te controleren. De koolstofbewuste modus is standaard ingeschakeld, maar werkt alleen als de console is uitgeschakeld met de uit-instelling, niet met de slaapmodus. (Hierover later meer.)

Hoewel nieuw voor Xbox, is CO2-bewustzijn geen geheel nieuw initiatief: Alle Windows 11-updates zijn CO2-bewust geworden afgelopen jaar. (Microsoft wil in 2030 CO2-negatief zijnniet alleen in zijn eigen activiteiten, maar ook door hoe zijn producten worden gebruikt.)

Rechts mikken op koolstofbewuste modus om dezelfde reden waarom Microsoft ervoor koos om zijn persbericht ermee te richten: het is een toekomstgerichte naam. Maar in feite zou een andere wijziging die Microsoft tegelijkertijd doorvoert een veel grotere impact op het milieu hebben.

Dwingt Microsoft gamers om hun Xbox uit te schakelen?

Nee – Microsoft “dwingt” niemand om iets anders te doen dan de “koolstofbewuste” update te accepteren, die geen invloed heeft op de gebruikerservaring, aangezien het alleen de timing van downloads en updates beïnvloedt wanneer de console is uitgeschakeld.

Echter Microsoft hij Werk alle Xbox-consoles bij om standaard de instelling voor afsluiten (ook wel ‘energiebesparing’ genoemd) te gebruiken in plaats van de slaapstand. Hoewel de slaapmodus er nog steeds als optie is, moeten degenen die deze willen gebruiken naar Instellingen gaan en deze na de update opnieuw selecteren.

READ  Xbox bevestigt teleurstellend Halo 5-nieuws

Afsluiten verbruikt tot 20 keer minder stroom dan slapen, dus het cumulatieve energiebesparende effect van het feit dat Microsoft elke Xbox standaard uitzet, is aanzienlijk. Zelfs als sommige gebruikers ervoor kiezen om de beslissing terug te draaien – in het slechtste geval een klein ongemak – zou deze update een enorme impact moeten hebben op de ecologische voetafdruk van Xbox-gaming wereldwijd.

Wat is het verschil tussen afsluiten en slapen?

De “verslechtering” van de gebruikerservaring in naam van het klimaatbeleid waarover conservatieve cultuurstrijders klagen, komt voor het grootste deel neer op langere uptimes. Volgens Microsoft, kan het tot 45 seconden duren voordat de console opstart vanuit de uit-modus, terwijl opstarten vanuit de slaapstand veel sneller gaat. Ook zijn de functies waarmee de Xbox op afstand of met je stem kan worden gewekt, niet langer beschikbaar in Shutdown – je moet fysiek op een knop op de Xbox of controller drukken om de console in te schakelen.

Cruciaal is dat de Quick Resume-functie waarmee games precies verder kunnen gaan waar je was gebleven, nog steeds werkt met Shutdown.

Moet ik mijn Xbox uitgeschakeld laten?

Het is aan u! Maar afgezien van de impact op de noodsituatie in het klimaat, biedt de modus aanzienlijke energiebesparingen die kunnen helpen de elektriciteitsrekening te verlagen in deze tijd van torenhoge energiekosten. Het is dus een financieel verstandige en milieuvriendelijke optie, met slechts één klein nadeel – tenzij je niet zonder een afstandsbediening kunt leven, of 45 seconden een ondraaglijk lange tijd vindt.

Of tenzij u het energiebedrijf extra wilt betalen om de bibliotheken te bezitten.

READ  De NieR Replicant PS5 presteerde beter dan de Xbox Series X.

Written By
More from Vanessa Hale
Top 5 PUBG Mobile alternatieve games die je kunt spelen
Vorige maand was het Fortnite dat uit de Google Play Store en...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *