Xbox Indie Spotlight: Alchemic Cutie

De Xbox Indie Showcase gaf ons een kijkje in de prachtige gepixelde wereld van Alchemic Cutie, een RPG met Jelly-thema die volgende maand wordt gelanceerd voor Xbox One en Xbox Series X | S. Omdat het binnenkort uitkomt, dachten we dat het een goed moment zou zijn om contact op te nemen met co-auteur Sebastian Vackerex voor meer informatie over Wimba Island, gelei-wedstrijden en natuurlijk de gelei zelf.

Wat is Alchemic Cutie?

Alchemic Cutie is een rustige en ontspannende RPG in ontwikkeling door Viridian Software. Het gaat over het verzamelen, temmen en kweken van gelei, meedoen aan wedstrijden en communiceren met de bewoners van het eiland Wemba.

Wanneer wordt Alchemic Cutie uitgebracht?

Er is absoluut niet veel tijd te gaan – Alchemic Cutie wordt uitgebracht voor Xbox One en Xbox Series X | Z op 27 juli!

Hoe speel je Alchemic Cutie?

“In Alchemic Cutie speel je een jonge scheikundige genaamd Yvette die werkt aan het ontrafelen van de geheimen van oude ruïnes op het eiland Wimba”, legt Vakerics uit. Het slijm zelf is een grote attractie. Je zult het druk hebben met het vangen, fokken en grootbrengen van ze – en ze als metgezellen meenemen op je avonturen – maar je zult ook met die gelei meedoen aan wedstrijden zoals Jelly Sumo en Jelly Splash, evenals Wimba Island verkennen en socializen met anderen. zijn inwoners. “In de toekomst willen we updates aan die lijst toevoegen, en uiteindelijk met ondersteuning voor gamemods”, voegt Vakerics toe.

De releasedatum van de cutie alchemist-trailer

volgens Dave’s blogEr zijn tot 32 geleivormen en 32 verschillende kleuren om te “mixen”. Ze zouden nog steeds blij moeten zijn met het eten en de liefde, aangezien de ontwikkelaars eraan hebben toegevoegd dat de items en het dieet van de gelei een impact kunnen hebben op hoe het groeit – en dit kan worden getraceerd via de ‘Blob’, ‘Tummy’ en ‘Social ‘ statistieken. En je moet goed voor je gel zorgen; Als je gelei verdrietig of mishandeld is, kunnen ze terugkomen om het eiland te achtervolgen. Je krijgt de kans om jezelf te verlossen, maar je kunt ze helpen “de spooktoestand te verlaten”.

READ  Spooky Chase is verschenen op Xbox, PlayStation en Switch

Hoe ziet de wereld eruit?

Alchemic Cutie ligt op het kleurrijke eiland Wemba. In de trailers en game-glimpen die we tot nu toe hebben ontvangen, hebben we bossen, velden en boerderijen gezien. Eilandseizoenen beïnvloeden Wimba Island op onverwachte manieren, zoals Vakerics uitlegde: “Afgezien van verschillende delen van het eiland, kan de speler ook nieuwe items en gels uitproberen naarmate de seizoenen veranderen.” Verschillende insecten kunnen op verschillende tijdstippen van het jaar worden gespot, zoals motten in de herfst en libellen in de lente en zomer. Volgens de dev-blog kunnen deze fouten erg handig zijn. “Als je een nummer voor ze speelt, zullen ze de speler hinten om ze te volgen, en wie weet, ze misschien zelfs naar een gelei in de buurt leiden, of iets discreters!” Tijdens je verkenningstocht wordt je weg misschien geblokkeerd door tempels, wat betekent dat je alle heiligdommen in het gebied moet vinden en voltooien om de volgende plek te ontgrendelen om te verkennen.

De releasedatum van de cutie alchemist-trailer

Hoewel we het bij Wemba Island houden, hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat de wereld van Alchemic Cutie meer aanvoelt dan slechts één gebied. “Als we verder kijken dan Wimba Island, komen de personages die de speler ontmoet uit verschillende landen, steden en andere eilanden over de hele wereld. We hopen dat mensen kunnen voelen dat Wimba Island slechts één locatie is in een veel grotere gamewereld”, voegt Vakerics toe. Hints van inspiratie uit RPG’s zoals Stardew Valley komen tot leven in Alchemic Cutie, en volgens Vakerics geldt dit ook voor andere games. “Ik zou Harvest Moon en Animal Crossing opnemen als invloeden met betrekking tot de toon en het tempo van Alchemic Cutie. Artistieke invloeden zijn onder meer Minish Cap, Final Fantasy Tactics A2, Fire Emblem: The Sacred Stones, Moonlighter, enz. Ik heb ook gekeken naar kunstwerken van sommige artiesten zoals SoapH, jmw327, grafxkid en Johan Vinet, onder anderen.”

READ  Word een ruimtepiraat in Madness Drinks op Xbox One en Xbox Series X | S.

Je vraagt ​​​​je misschien ook af, waarom gelei? Nou, zegt Vakerics, de belangrijkste reden is simpel: “Ze zijn schattig!” Het gebruik van gelei in plaats van uw gebruikelijke boerderijdieren heeft ook andere voordelen. “Er zijn ook minder beperkingen op wat gelei kan doen / eten dan er boerderijdieren zijn”, zegt Vakerics. “We hebben meer vrijheid met verbeeldingskracht en gamedesign bij het gebruik van fantasiewezens.”

De releasedatum van de cutie alchemist-trailer

Nog nieuws over de prestaties van Alchemic Cutie?

Ten eerste weten we zeker dat we wat tijd zullen moeten besteden aan het verzamelen van allerlei soorten gelei, aangezien Vakerics benadrukt dat er mijlpalen zijn voor dit “en voor andere mijlpalen zoals het afronden van bestellingen voor het bezorgen van gelei.”

Vakerics vervolgt en voegt eraan toe: “Ik heb veel op prestaties gejaagd, dus ik herinner me hoe saai en saai sommige prestaties waren. We hopen dit te voorkomen door de prestaties in Alchemic Cutie te beschouwen als uitdagingen in plaats van primaire taken die moeten worden voltooid. wilde dat mensen op een andere of niet-intuïtieve manier speelden, in plaats van alleen maar te grinden als dat mogelijk was.” Volgens Vakerics was het creëren van prestaties een “leuk proces”, en de enige moeilijkheid was het bijhouden van gegevens voor sommige van de prestaties. We zullen je opvolgen en updaten zodra we de Alchemic Cutie-prestaties hebben ontvangen.

De releasedatum van de cutie alchemist-trailer

Dus dat is alles wat we weten over Alchemic Cutie, en er is niet veel tijd te gaan voordat het wordt gelanceerd en je kunt het zelf uitproberen! wat denk je? Ben je klaar om een ​​boerderij vol gelei groot te brengen en te verzorgen? Laat het ons weten in de reacties!

READ  'Katamari Damacy Reroll' Hits PS4, Xbox One van Bandai Namco in november
Written By
More from Vanessa Hale
Je moet zo snel mogelijk de beste sportgame op Xbox Game Pass spelen
In een tijdperk waarin vechtspellen verdeeld zijn tussen Enorme lijsten met Fantasy...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *