Xbox-controller verbinden met pc

Xbox Wireless Gamepad heeft misschien de naam Xbox, maar je bent niet beperkt tot het koppelen met alleen een controller. De console kan ook worden gekoppeld met Windows 10, zodat u hem draadloos kunt gebruiken met elke compatibele pc-game. Dit is wat u moet doen om de Xbox-gamepad met uw pc te gaan gebruiken.

Ontdek welke Xbox-console je bezit

Om te beginnen werd de Xbox Wireless Gamepad meegeleverd met de Xbox Series S / X en is nu overal verkrijgbaar als De Xbox draadloze gamepad, bijna identiek aan Xbox One-controller. Beide ondersteunen Xbox Wireless en Bluetooth-connectiviteit, en de twee methoden om verbinding te maken met uw pc zijn identiek. De instructies hier zijn van toepassing op beide generaties van de gamepad.

De originele Xbox One-consoles misten draadloze connectiviteit, maar de gamepads waarmee ze werden geleverd Xbox One S En latere consoles zijn onder meer Xbox Wireless Connectivity en Bluetooth. U kunt beide controllers draadloos met uw computer gebruiken, maar het proces is anders; U moet een draadloze dongle aanschaffen voor gamepads zonder Bluetooth. Het goede nieuws is dat Bluetooth-controllers al zo lang in productie zijn dat als je de afgelopen vier jaar voor je controller hebt gekozen, de kans groot is dat Bluetooth al bestaat.

Om te bepalen of je een Bluetooth- of niet-Bluetooth Xbox-controller hebt, moet je naar het plastic rond de gidsknop kijken. Als het hetzelfde plastic is als de voorkant van de console, zonder naden, heb je een Bluetooth-gamepad. Als het hetzelfde plastic is als de bumperknoppen, met een link tussen de gidsknop en de voorkant van de console, is het een gamepad zonder Bluetooth. Als het een kleine, rechthoekige opnameknop heeft tussen de menu- en weergaveknoppen, en een USB-C-poort aan de bovenkant in plaats van micro-USB, is het de Xbox Series-console en heeft deze ook Bluetooth.

READ  Tetris-held Jonas Neubauer is overleden

Verbind uw Xbox-controller met uw pc via een bekabelde verbinding

Dit is heel eenvoudig, maar je hebt wel een fysieke kabel nodig die de console met je computer verbindt. Hier is hoe het te doen.

  1. Sluit het ene uiteinde van de USB-naar-micro-USB- of USB-naar-USB-C-kabel (afhankelijk van de consoleversie) aan op de console.
  2. Verbind het andere uiteinde met uw computer

Dit is! Het wordt automatisch geconfigureerd onder Windows 10 en werkt met bijna elke game op je pc.


Verbind je Xbox-controller met de pc via Bluetooth

Bluetooth-koppeling

Het koppelen van uw Xbox-controller met uw pc via Bluetooth is bijna hetzelfde als het koppelen met uw Xbox One of Xbox-serie. U activeert de console door de guide-knop ingedrukt te houden en vervolgens de pairing-knop drie seconden ingedrukt te houden totdat de guide-knop knippert. Dit betekent dat het zich in de koppelingsmodus bevindt. Als u de console met een controller verbindt, houdt u de koppelingsknop op het systeem zelf ingedrukt. Als u de console aansluit op een Windows 10-pc, moet u enkele menu’s doorlopen. U hebt ook een Bluetooth USB-dongle nodig als uw computer geen Bluetooth heeft. Hier is het volledige stapsgewijze proces:

  1. Blijf de gidsknop ingedrukt houden om de console in te schakelen.
  2. Houd de koppelingsknop drie seconden ingedrukt totdat de gidsknop knippert.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram in het systeemvak.
  4. Klik op “Bluetooth-apparaat toevoegen”.
  5. Klik op “Bluetooth of een ander apparaat toevoegen” en selecteer Bluetooth.
  6. Klik op “Xbox draadloze controller”. Wacht tot de Guide-knop ononderbroken wit is en het Bluetooth-menu aangeeft dat de controller is verbonden.
READ  Auto HDR instellen voor Windows 10 pc-games

U kunt nu Xbox Wireless Gamepad met uw pc gebruiken en de overgrote meerderheid van moderne games spelen die consoles ondersteunen. Je kunt de koptelefoonaansluiting op de gamepad echter niet gebruiken, net als Sony’s DualShock 4- en DualSense-controllers. Hoewel u een bedrade gamingheadset met een controller en het bijbehorende spelsysteem kunt gebruiken, wordt er geen audio door de aansluiting gestuurd wanneer deze via Bluetooth op een computer is aangesloten.


Verbind je Xbox-controller met je pc

Xbox draadloze adapter voor Windows 10

Als je een oude Xbox One-controller hebt, of je wilt gewoon een nieuwere met de draadloze verbinding van Microsoft in plaats van Bluetooth (en een hoofdtelefoonaansluiting krijgen), dan heb je de Xbox draadloze adapter voor Windows 10 nodig. Het is een ontworpen USB-adapter Connect rechtstreeks naar uw Xbox-gamepad zonder Bluetooth-installatie of koppeling. Het enige dat u hoeft te doen, is de dongle met uw console verbinden en koppelen, net alsof u een Xbox koppelt, en op elk apparaat op de koppelingsknop drukken.

Deze adapter van $ 25 heeft enkele voordelen ten opzichte van Bluetooth. Om te beginnen kun je maximaal acht gamepads gebruiken met de schakelaar, terwijl Microsoft aanbeveelt om er maar één tegelijk met Bluetooth te gebruiken. De koptelefoonaansluiting is ook ingeschakeld als je de adapter gebruikt, met aanpasbare instellingen in de Xbox-app voor Windows 10.


Hoe u andere gamecontrollers op een computer aansluit

We hebben ook tips voor het aansluiten van Nintendo Switch- en PS4-controllers op je pc. Voor meer consoleadvies raadpleegt u onze gids over het kiezen van de juiste console voor uw computer.

Als je klaar bent om te spelen, bekijk dan onze favoriete pc-games. En als je een PlayStation-gamer bent, lees dan verder Hoe de PS4 DualShock 4-controller op pc te gebruiken. We begeleiden je door het verrassend complexe proces.

READ  Larian weet wat je hebt gedaan in de personagemaker van Baldur's Gate 3, en het is buitengewoon saai

Written By
More from Max Mcgee

Coronavirus verspreidde zich waarschijnlijk al in februari in de Verenigde Staten, suggereert het model

Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *