8 vragen en antwoorden over Google Pay

Steeds meer mensen betalen in winkels met hun smartphone of smartwatch. Apple Pay is de bekendste, maar ook Google Pay is in opkomst. Daarom beantwoorden we in dit artikel de meest prangende vragen.

Lees verder na de aankondiging.

De technologie gaat razendsnel. In juli 2021 werd volgens rapporten meer dan 15 procent van alle pinbetalingen in winkels gedaan zonder kaart Betaalvereniging Nederland. Deze mensen betalen in plaats daarvan met hun smartphone. Een jaar geleden was dat percentage nog “slechts” 10 procent.

Hoewel Apple Pay vooral populair is in Nederland, is Google Pay ook niet uit te sluiten. De belangrijkste concurrent van Apple is stilletjes aan het stijgen. Het is dus een uitstekend moment om hier dieper op in te gaan. Hoe kunt u betalen met Google Pay?

1. Wat is Google Pay en werkt het in Nederland?

Google Pay is een digitale portemonnee. U kunt de dienst bijvoorbeeld gebruiken voor contactloos betalen in een supermarkt, of om een ​​aankoop te doen in een webwinkel. Betalen doe je via je telefoon. Dus in de supermarkt betaal je door de automaat bij een geldautomaat te houden, en dan doet de technologie de rest. Google Pay is gratis.

Google Pay werkt ook in Nederland, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Uw bank moet bijvoorbeeld betalingstechnologie ondersteunen. Om Google Pay te gebruiken, moet u uw betaalkaart één keer toevoegen. Uw telefoon gebruikt deze informatie vervolgens om online en fysiek te betalen.

2. Hoe werkt Google Pay?

Bijna alsof je met je pinpas betaalt. Contactloos betalen met Google Pay gaat via de NFC-chip op je smartphone. Deze draadloze technologie vormt als het ware een brug tussen uw toestel en de betaalautomaat.

READ  Hoe u kunt voorkomen dat apps uw gegevens bijhouden in iOS 14.5

Zodra je telefoon de pinlezer nadert, worden betaalgegevens uitgewisseld. NFC werkt tot zo’n tien centimeter, dus je moet je telefoon dicht bij een geldautomaat houden.

Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u mogelijk nog steeds de betaling autoriseren. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u boven een bepaald bedrag uw vingerafdruk of uw pincode nog moet invoeren. Zorg er in ieder geval voor dat het scherm van je smartphone aan staat als je wilt betalen.

3. Hoe krijg ik de Google Pay-app op mijn smartphone?

Nee. Google Pay in Nederland is een geweldig verhaal. De dienst werd pas halverwege ingevoerd in ons land. Dus sommige mensen kunnen er wel mee betalen, maar de Google Pay app is officieel niet beschikbaar in Nederland. Het is niet duidelijk waarom.

Gelukkig is het downloaden van de Google Pay-app toch eenvoudig. U kunt hiervoor het zogenaamde apk-bestand gebruiken. Een apk-bestand is een pakket van kleine bestanden die samen één applicatie vormen. Als u dit pakket uitpakt, wordt de software op uw telefoon geïnstalleerd.

U kunt bijvoorbeeld het apk-bestand voor Google Pay downloaden via Bestand Pure APK-fansite om te downloaden. Zorg er wel voor dat je de apps helemaal buiten de Play Store kunt downloaden. In onderstaand artikel leggen we uit hoe dit precies werkt.

Lees meer: ​​Hoe installeer je apk-bestanden op je Android-apparaat in 3 stappenGoogle betalen in Nederland 2

4. Installeer Google Pay: hoe gaat het?

Het instellen van Google Pay is heel eenvoudig. Wanneer u zeker weet dat uw bank de betaalservice ondersteunt, opent u eenvoudig de bankapplicatie (of logt u in op de online betaalomgeving).

READ  Digitaal overleg over de stand van zaken rondom de Lochemse weg (N346)

Schakel vervolgens handmatig de optie Betalen met Google Pay in. Met bijvoorbeeld de ABN Amro app doet u dit onder het venster “Zelfbestelling”. Dan controleer je je gegevens, ga je akkoord met de voorwaarden en klaar is Kees.

Controleer dan of de NFC-chip van je smartphone actief is, anders kun je niet contactloos betalen.

5. Wat kan ik doen met de Google Pay-app?

In eerste instantie gebruik je de Google Pay-app om digitale betaalkaarten te maken. U kunt bijvoorbeeld niet alleen betaalpassen toevoegen, maar ook creditcards en/of online rekeningen zoals PayPal. Google Pay is eigenlijk een soort digitale portemonnee: al je betaalmethoden zitten erin.

Dit is echter zeker niet de enige baan. Zo kun je in de Pay-app ook je betaalhistorie inzien of een klantenkaart toevoegen, bijvoorbeeld van Albert Heijn. Dit is erg handig, omdat je geen portemonnee meer nodig hebt om de beloningskaart te scannen. google pay-app

6. Met welke banken werkt Google Pay samen?

Niet alle Nederlandse banken ondersteunen Google Pay. Sterker nog, de kans bestaat dat je er niet mee aan de slag kunt. Op dit moment kun je met Google Pay betalen bij deze banken: ABN Amro, Bunq, N26, Revolut, Monese, Viva Wallet, Curve en Wise.

Zoals je ziet zijn het de kleinere (internet)banken die Google Payment technologie ondersteunen. Grote organisaties als ING, SNS en Rabobank bieden nog geen Google Pay-ondersteuning.

Maar: Mogelijk kunt u nog steeds contactloos betalen met uw Android-telefoon. De meeste Nederlandse banken, zoals ING, Rabobank en ASN Bank, hebben hun eigen “Wallet” gecreëerd.

READ  Download hier uw gratis kerstraamtekening van Arnhem

Je kunt een digitale betaalpas aanmaken via de bank-app die bijna werkt als Google Pay. Door je telefoon bij een betaalautomaat te houden, kun je “gewoon” betalen met je apparaat. Houd er rekening mee dat het mogelijk geld kost om met uw smartphone te betalen. Google Pay in Nederland 3

7. Hoe veilig is het?

Ongelooflijk veilig. Google Pay is een wereldwijd erkend betalingssysteem en voldoet daarom aan de hoogste veiligheidseisen. Er zijn ook allerlei handmatige trucs ingebouwd in het systeem.

Uw betaalpasnummer wordt bijvoorbeeld niet gedeeld met de verkoper tijdens het afrekenen. In plaats daarvan genereert Pay een gecodeerd transactienummer dat aan uw apparaat is gekoppeld om de betaling te voltooien.

8. Werkt Google Pay ook in Wear OS?

Nee, Google Pay for Wear OS wordt nog niet ondersteund in Nederland. In ons kleine landje kun je dus niet in winkels betalen met je Android smartwatch.

Woon je in België dan heb je geluk, want daar werkt Google Pay in Wear OS. Zorg er natuurlijk voor dat je bij een bank zit die Google Payments aankan en hetzelfde geldt voor het type smartwatch.

More from Madison Garrett

Nieuwe iOS-app voor diavoorstellingen: PhotoMeister speelt foto’s en video’s draadloos af op smart-tv’s

Nederland, Naarden, 15 juni 2021. MeisterApps – een Nederlands technologiebedrijf – heeft...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *